Terminsavslutning med föräldraträning den 13 juni 2013

Stort tack till alla föräldrar och syskon som bjöd på sig själva och deltog med liv och lust i föräldraträningen i torsdags, det var så roligt att se hela familjens gymnastikglädje. Vi kunde se var gymnasterna fått sin talang ifrån! Tack också för de fina blommorna. Det är så roligt att träna flickorna, träningsvilliga och glada. Vi följde också upp målen flickorna satt för sig själva före jul, alla hade uppnått sina mål!

Vi började på podiet med uppvärmning. Sedan fick gymnaster, föräldrar och syskon träna fritt på tumbling, tracket, trampolinerna och en trampettstation. Sedan fick tjejerna utmana föräldrar och syskon i styrka och smidighet – vem kan stå längst på händer? Piksittande? Flest benuppdrag i ribbstol? Tjejerna var uppmuntrande och applåderade sina kämpande föräldrar.

Stort tack för en jätterolig termin! Kanske förstår ni efter denna träning ännu mer hur duktiga era barn är! Nu laddar vi om för sommarträningar :)

Photo 2013-06-13 17 12 39 Photo 2013-06-13 17 12 48 Photo 2013-06-13 17 13 04 Photo 2013-06-13 17 15 23 Photo 2013-06-13 17 15 25 Photo 2013-06-13 17 34 01 Photo 2013-06-13 17 34 41 Photo 2013-06-13 17 38 50 Photo 2013-06-13 17 38 40 Photo 2013-06-13 17 37 50 Photo 2013-06-13 17 37 47 Photo 2013-06-13 17 36 40 Photo 2013-06-13 17 36 38 Photo 2013-06-13 17 35 49

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Träningen den 12 maj 2013

Äntligen dags för träning igen! Eftersom SM-laget tävlade i Svenska Cupen var podiet ledigt, det utnyttjade vi till max! Efter en rejäl styrke-uppvärmning, bland annat med skottkärre-hinderbana och piksittande, delade vi upp oss i två grupper, efter de lag vi ska tävla fristående med i Vikingacupen (lag röd och lag blå). Ena gruppen tränade fristående medan den andra tränade salto och frivolt på trampolin och flickisar och flickis-salto på tumbling till grop och trampolintracket. Sedan byte. Tjejerna hade jätteroligt, det är så utvecklande att få prova på nytt på tracket och kunna landa i gropen. Flera slog personligt rekord i antal flickisar.

Efter fruktpausen körde en grupp trampett, bland annat grupperad-halv till grop och sträckvolt till liggande på berg och några stationer. Den andra gruppen tränade handvolter på några stationer och så fick de prova hjulning-chassé-handvolt, det var ovant med mellansteg. Vi övade också lite hjulning-hjulning för att alla ska köra med exakt samma stil och teknik på tävlingen.

Sista kvarten fick de göra vad de ville på podiet, vilken gymnastikglädje som uppstod! Många ville köra salto på trampolinerna, vad bra det gick, jättemånga kunde!  När vi på samlingen gick igenom alla övningar tror jag nästan alla fick plinga på något nytt, jättekul! Kommentarerna var “den roligaste träningen någonsin” och liknande. Vi ledare hade också jättekul! Synd att ingen av oss tänkte på att filma.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Träningen den 10 mars 2013

Tjejerna är verkligen laddade att köra svårt och snyggt nu, det är så roligt på träningarna! Vi startade träningen med en hel radda olika parstyrke-övningar, kul när man samarbetar med en kompis och samtidigt blir stark! Det var kö till det längsta repet, många ville kunna klättra extra högt upp… Sedan delade vi upp oss i tre grupper. En grupp tränade volter och överslag på trampetten, en grupp tränade flickis, flickis-flickis och flickis-salto på tumbling och en grupp tränade trampolin.

När alla fått köra alla stationerna och haft fruktpaus laddade vi för strömträning på tumbling. Tjejerna var taggade till tusen. Första varvet vi ska köra på Mini-DM, rondat-flickis, såg riktigt bra ut, många kör själva säkert och snyggt. Andra varvet, flickis-flickis och eventuellt flickis-salto, såg också bra ut, vore kul om det kunde bli någon salto på tävlingen. Tredje varvet, pikvolt, såg mycket stabilare ut än vid förra inventeringen, jättekul att se! Hela fem tjejer provade också pikvolt-handvolt för första gången. De hann bara köra två gånger, men redan andra varvet körde alla riktigt bra (med pass), skoj!

Glada, taggade, träningsvilliga tjejer, vilket härligt gäng!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Läger 16-17 februari 2013

Vilket roligt läger vi har haft den här helgen! Själv kom jag först klockan fem igår och då verkade jag ha missat en hel del bra träning under dagen. Jag kom lagom till en ruskigt fin tacomiddag och fick under den höra hur duktiga tjejerna hade varit. De berättade stolta att de kört superfina överslag och några hade kört rondat-flickis-salto. Jessica och Jenny instämde i att det hade varit en kanonlördag och att tjejerna kört järnet.

Efter middagen delade vi in oss i fyra lag och körde sexkamp. Det var verkligen teamwork. Alla var ruskigt taggade och samarbetade jättebra. Det var både kluriga och akrobatiska övningar. Avslutningsgrenen var att varje lag fick ett papper med olika uppdrag de skulle klara av och visa upp för ledarna. De var så uppspelta och ivriga att vinna att det fanns ingen hejd. Underbart!

Sedan var det pyjamasträning. Alltid lika roligt. Nallarna for i luften lika mycket som tjejerna. Innan läggdags blev det popcorn och prisutdelning från sexkampen. Inga problem för gymnasterna att somna sedan. Efter några varv med sovsäckslöpning så somnade alla riktigt fint.

Finfrukost klockan åtta på morgonen efter att alla plockat ihop sina grejer. Sen gick förmiddagen supersnabbt. Vi hann med några stationer på redskapen och efter det körde halva gruppen fristående medan andra halvan lekte lite på tumblinggolvet.

Vi avslutade alltihop med att käka lite bullar och kakor tillsammans i cafeterian.

Tack alla gymnaster och ledarkompisar för ett superkul läger och tack också föräldrarna för att ni fixat så fint! :)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Träning 10 februari 2013

Idag hade vi en rolig träning. Jenny P började med att prata med gymnasterna om Mini DM. Tjejerna har många bra funderingar och frågor. När vi sedan satte igång att träna märktes det att vi hade pratat om tävlingen. De verkade lite extra taggade och gjorde verkligen sitt bästa. Vi delade upp oss i grupper och övade lite olika saker. Trampolin, hopp, fristående och tumbling. Efter passen samlade vi ihop alla och strömmade på de övningar vi funderar på att köra på tävlingen. Vi filmade och skrev upp hur det gick för tjejerna på de olika övningarna. Det är ganska svåra övningar och det finns mycket kvar att jobba på men det kändes ändå som att det är lite på gång. Vi är på rätt väg när tjejerna verkligen kör på och försöker på alla övningar som de gjorde idag.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jullovsträning 29-30 december 2012

För att inte glömma bort hur duktiga vi är, körde vi två dagar tuff men trevlig träning, mitt under jullovet. Det tog några varv för tjejerna att vakna till och de första lopphoppen på luftgolvet var ganska slitsamma men snart var de tillbaks till full fart igen. Vi körde lite stationer med förövningar, ganska mycket saltostäm och den obligatoriska styrkan förstås, men mycket av tiden gick åt till färdiga övningar. Handvolter, flickisar, flera flickisar och så la vi på salto efter flickisarna också. Vi la också mycket tid på frivolter  och volter med halv skruv. På tumblingen fortsatte vi att öva på pikvolt till hjulning med full fart.

Tänk vad mycket som har hänt det här året. Det är ju riktigt avancerade övningar som tjejerna är uppe på nu. Kul att de är så tuffa och antar alla utmaningar som vi ställer dem inför. Det märktes att de hade kul de här två dagarna. På lunchrasterna var det full fart uppe på läktaren där de satt och åt. Cajsa kände sig tvungen att svara ärligt när vi frågade om de skötte sig där uppe och sa nåt i stil med att de tog det lite halvlugnt. :)

Kerstin hade lagt på lite extra moment på friståendet och tjejerna var ivriga att berätta om nyheterna med “gorillapositioner” och allt.

Vi avslutade de två dagarna med en spontanuppvisning för föräldrarna och alla tjejerna tillsammans fick Starke Adolf den här gången.

Gott nytt år allihopa! Vågar knappt tänka på hur vassa tjejerna kommer att vara nästa år vid den här tiden.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tomteträning den 15 december 2012

Terminens sista träning var en tomteträning! Nästan alla var klädda i rött med tomteluva på huvudet, jättefina! Vi började träningen med jullekar och juldanser, det var jättekul! En höjdpunkt var när Martin skulle krypa genom tunneln av gymnaster, trångt blev det! Jungfru skär/Karusellen var bra konditionsträning upptäckte vi! :)

Sedan tränade vi på några roliga stationer: salto ned från plint, överslag på bord/pegasus till stående och flickis-stäm från kil på luftgolvet. Efter det ställde vi ledare ut oss vid trampetten (utan bord), luftgolvet (utan kil), tumblinggolvet och saltostationen. Tjejerna fick välja fritt både bland stationerna och vilka övningar de skulle göra där. Jättekul, många utmanade sig själva, kul! Vi fick se många köra flickis-flickis och handvolt, till och med handvolt-frivolt på luftgolvet. Pikvolt-hjulning körde många på tumbling också.

Tävlingsdags! I handståendetävlingen ställde flera ledare upp till gymnasternas förtjusning. Det slutade med att av sex finalister var fyra ledare. Det blev en hård slutstrid mellan Jenny H och Nellie, där till sist Jenny H vann. Grattis! Vi tävlade också i att stå i brygga och vippsittande.

Våra otroligt duktiga, roliga och snälla gymnaster fick sedan varsitt julkort med en personlig hälsning om vad de gjort bra och klarat under terminen och vad vi uppskattar hos dem. Vi läste upp dem högt och även ledarna fick hälsningar!

Sist hade föräldrarna gjort pepparkakor med tjejernas namn på och gott fika, tack för det och tack för en jätterolig termin! Nu tar vi jullov, men kan inte låta bli att köra ett dagläger på lovet. Stort tack för presenten till oss ledare!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Träning den 21 oktober 2012

Dags för söndagsträning igen! Tre timmars gymnastik, bättre än så blir det inte! Vi började med att dela in oss i två grupper. Ena gruppen tränade överslag till liggande och andra gruppen tränade på det nya friståendet. Sedan bytte vi. Efter fruktpausen tränade vi grupperade och pikerade frivolter och de matta-varv vi ska tävla med på Järfälla Trupp Cup om några veckor. Sedan var det dags för strömträning med alla på tumbling. Det ser jättebra ut, alla är så duktiga! Flera nya fick plinga för rondat-flickis på tumbling till hård landningsbädd. Förra veckan fick Liv Starke Adolf, och under veckan hade hennes mamma sytt en JG-jacka åt honom, jättefin! Den här träningen fick Lisen Starke Adolf, bra jobbat! Tjejerna är fokuserade och tränar hårt, vilket ger resultat. Roligt!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Träning den 6 maj 2012

Dags för söndagsträning! Vi hade en mycket ung besökare, Selma, 7 veckor. Eftersom hon sov hela träningen kunde mamma Marie träna tjejerna hela passet, jättekul! De tjejer som ska tävla i fristående på Vikinga-cupen (=de som inte tävlade i fristående på Mini-UT) började med nästan en timmes friståendeträning. De andra tjejerna hade löpskolning och tränade styrka – sådana övningar som finns med i JG-kampen som går i juni. Brutalbänk och chins i barren var svårt! Det får vi öva på fler gånger.

Efter lite dricka och frukt fortsatte vi med en handvoltsbana. Handvolterna börjar bli riktigt bra nu och flera klarar det själva på tumblinget, jättebra! Att få ihop benen samlade tidigt i handvolten är svårt, det får vi jobba vidare på. Efter påfyllning med mer dricka och frukt tränade vi frivolt och pikvolt på trampett och rondat-flickis. Även  här går det framåt och allt fler klarar frivolt och rondat-flickis själva, och alla kör riktigt bra. Vi tränade också på överslag, där farten finns på plats, kul! Efter lite filmande (missa inte!) var tjejerna helt slut, svettiga avslutade vi med lite stretch.

Starke Adolf gick till Elina, som kämpat hårt hela träningen, var fokuserad både i friståendet och redskapsträningen och klarade handvolt för första gången och fick plinga. Tack för en jättekul träning!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Järfälla Trupp Cup 12 november 2011

Äntligen var det dags för första tävlingen! Järfälla Trupp Cup i Jakobsbergs Sporthall, klass Mini, för flickor 6-9 år. Eftersom vi är 6-7 år hörde vi till de allra yngsta av de tio lagen. Efter förträning och matsäcksätande var det dags för första framträdandet inför publik – defileringen! Många var pirriga i de nya JG-overallerna, men några kommenterade att läktaren inte var helt proppfull, så då var det inte så farligt. Sedan var det dags att tävla, först i matta. Tjejerna gjorde en strålande insats utan större missar och vi kunde ladda om inför hoppen. Överslagen till liggande gick superbra och även ljushoppen var godkända. Mycket nöjda och stolta kunde vi nu bara invänta prisutdelningen. Vi hade inte sett så mycket av de andra lagen och hade svårt att veta hur långt det skulle räcka. Bara medaljörerna skulle ropas upp, alla andra kom på delad fjärde plats. Vi satt i en stor ring tillsammans med det andra JG-laget, Humlorna, och höll tummarna. Så kom resultatet – på bronsplats, på 17,25 poäng – Järfällagymnasterna FT0405! Oj vad glada vi blev! Jättekul också att Humlorna tog silvret, med 0,07 p mer än vi! Det var små marginaler även upp till guldlaget (Trollbäcken, grattis!) så vi ska vara jättenöjda! Båda lagen som kom före oss är dessutom äldre (Humlorna 03 och Trollbäcken 01-03) så vi ska verkligen vara stolta! Hurra! Hoppas alla firade ordentligt när ni kom hem. Visst är det kul att tävla?

Här finns film!

Posted in Uncategorized | Leave a comment