Träningen den 12 maj 2013

Äntligen dags för träning igen! Eftersom SM-laget tävlade i Svenska Cupen var podiet ledigt, det utnyttjade vi till max! Efter en rejäl styrke-uppvärmning, bland annat med skottkärre-hinderbana och piksittande, delade vi upp oss i två grupper, efter de lag vi ska tävla fristående med i Vikingacupen (lag röd och lag blå). Ena gruppen tränade fristående medan den andra tränade salto och frivolt på trampolin och flickisar och flickis-salto på tumbling till grop och trampolintracket. Sedan byte. Tjejerna hade jätteroligt, det är så utvecklande att få prova på nytt på tracket och kunna landa i gropen. Flera slog personligt rekord i antal flickisar.

Efter fruktpausen körde en grupp trampett, bland annat grupperad-halv till grop och sträckvolt till liggande på berg och några stationer. Den andra gruppen tränade handvolter på några stationer och så fick de prova hjulning-chassé-handvolt, det var ovant med mellansteg. Vi övade också lite hjulning-hjulning för att alla ska köra med exakt samma stil och teknik på tävlingen.

Sista kvarten fick de göra vad de ville på podiet, vilken gymnastikglädje som uppstod! Många ville köra salto på trampolinerna, vad bra det gick, jättemånga kunde!  När vi på samlingen gick igenom alla övningar tror jag nästan alla fick plinga på något nytt, jättekul! Kommentarerna var “den roligaste träningen någonsin” och liknande. Vi ledare hade också jättekul! Synd att ingen av oss tänkte på att filma.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>